Nu este atât de cunoscut precum ceaiul de tei, de iasomie sau ceaiul negru, dar are numeroase proprietăţi benefice pentru sănătate, cum ar fi efectul anti-aging şi întărirea sistemului imunitar.
Ceaiul roşu din Sudul Africii
Cunoscut şi sub numele de „Ceaiul roşu din Sudul Africii“, ceaiul de rooibos este consumat de populaţia africană în amestec cu câteva linguriţe de lapte, pentru mai multe efecte pozitive asupra organismului. Gustul rooibosului este dulce şi uşor picant, combinaţie care îi dă o aromă plăcută şi specială. Dacă în urmă cu zece ani, spre exemplu, ceaiul de rooibos nu avea prea mulţi adepţi, în prezent licoarea roşiatică şi puţin iute este des consumată în toată lumea, în primul rând pentru că reduce stresul şi aduce un plus de energie, deşi nu conţine cafeină. Aroma sa plăcută face ca acest ceai să fie băut zilnic, de către persoanele de toate categoriile de vârstă. Poţi consuma rooibosul sub formă de capsule, câte una înainte de mesele principale ale zilei, pe o perioadă de cel puţin două săptămâni. Fie sub formă de infuzie, câte 3-4 ceşti pe zi, timp de o lună.
Creşte puterea de concentrare şi întârzie îmbătrânirea
Ceaiul de rooibos te ajută atunci când gândurile te duc departe şi te împiedică să te concentrezi. Substanţele din ceai stimulează capacitatea de memorare şi creşte puterea de concentrare. Când eşti iritat şi simţi că totul îţi produce o stare nervoasă, încearcă să bei un pahar mare de ceai de rooibos. Calmează tensiunea şi te linişteşte. Conţine substanţe antioxidante cum ar fi flavonele, cuercetinele, luteolinele şi rutin, compuşi care ajută la încetinirea proceselor de îmbătrânire celulară şi stimulează organismul în lupta cu radicalii liberi. Poate cel mai important beneficiu adus de rooibos sănătăţii, mai ales când vremea se răceşte şi apar virozele, este că întăreşte sistemul imunitar şi ajută la diminuarea