Hotelurile de 5 stele din Capitală pot plăti până la 900 de lei pe cameră în fiecare an
Un restaurant de 150 de mp, din centrul Bucureştiului, va plăti peste 17.000 de lei
Cu cât sunt mai în centru, cafenelele şi barurile vor plăti impozite tot mai mari
Noul proiect de lege propus de Guvern şi care va fi trimis în Parlament către adoptare, privind impozitul forfetar, va pune o presiune financiară şi mai mare pe proprietarii firmelor din industria HORECA (Hoteluri, Restaurante şi Cafenele şi baruri - n.r.).
Proiectul de lege prevede o creştere a nivelului impozitului forfetar cu cât unităţile de profil beneficiază de un amplasament mai bun.
Proprietarii hotelurilor de trei stele din Capitală vor plăti 334 lei pe loc de cazare pe an dacă acestea sunt amplasate central (zona A), 321 lei dacă sunt într-o zonă semicentrală (zona B), 294 de lei pentru un cartier mai îndepărtat de centru (zona C) şi 281 de lei pentru periferie (zona D).
Pentru un hotel de 1-2 stele din Bucureşti din zonă ultracentrală (zona A) impozitul este de 223 lei pe loc de cazare şi scade la 214 lei pentru zona B, 196 lei pentru zona C şi 187 de lei pentru zona D.
La patru stele, unităţile din Bucureşti vor fi taxate cu 557 lei pe loc de cazare în zona A, 535 de lei în zona B, 490 lei în zona C şi 468 lei în zona D. Cea mai mare taxă va fi achitată de un hotel de cinci stele din zona A (891 de lei), iar pentru celelalte zone impozitul pe loc de cazare va fi de 856, 784, respectiv 749 de lei.
Un restaurant de 150 de mp, din centrul Bucureştiului, va plăti peste 17.000 de lei
Proprietarul unui restaurant cu o suprafaţă de 150 metri pătraţi din centrul Capitalei va plăti de la începutul anului viitor un impozit forfetar de 17.136 lei pe an (3.900 de euro), în timp ce pentru o shaormerie de peste 50 metri pătraţi se vor achita cel puţin