CNSC obligă Primăria Craiova să modifice cerinţa privind capacitatea minimă de 300 de litri a rezervorului, la licitaţia pentru achiziţia
a 50 de autobuze noi, pe un contract estimat la 11,7 milioane de euro
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) intervine în Scandalul „Autobuzul“ şi cere Primăriei Craiova să remedieze în termen de 11 zile documentaţia de atribuire a contractului privind achiziţia în leasing a 50 de autobuze noi, estimat la 51,7 milioane de lei fără TVA (11,7 milioane de euro). Caietul de sarcini întocmit de primărie a fost contestat de două societăţi: Evobus Romania SRL (dealer Mercedes) şi Auto Exact SRL (Mercedes, Mitsubishi), printre aspectele incriminate fiind termenul de livrare (primul lot de 20 de autobuze în maximum 30 de zile de la semnarea contractului) şi capacitatea rezervorului (cel puţin 300 de litri). Reclamanţii suspectează că primăria ar fi întocmit caietul de sarcini cu dedicaţie pentru un anumit furnizor. Suspiciunile au fost alimentate şi de faptul că în 2012 firma MHS Truck & Bus SRL, dealerul producătorului turc Otokar, a prezentat la Craiova modelul Kent C - care se pliază pe cerinţele caietului de sarcini.
Primăria, fără argumente
CNSC a admis unele aspecte din contestaţia Evobus Romania SRL, dispunând modificarea documentaţiei şi continuarea procedurii de atribuire. În ceea ce priveşte criticile privind termenul de 30 de zile pentru livrarea primului lot de 20 de autobuze, Evobus Romania SRL a acuzat, în contestaţie, că această cerinţă induce ideea participării la procedură a unui anume furnizor, care are deja în stoc 20 de autobuze pe care le poate livra în termen de maximum 30 de zile de la intrarea în vigoare a contractului, încălcându-se principiile tratamentului egal şi nediscriminării.
CNSC consideră că observaţiile sunt subiective. Consiliul constată că r