Peste 1000 de persoane se află din nou la Universitate, duminică, în a cincisprezecea zi a protestului împotriva proiectului minier de la Roşia Montană .
Oamenii scandează : „unitate”, „demisia”, „uniti, salvam Roşia Montană”.
În piaţă se află şi un grup de roşieni, alaturi de Eugen David, preşedintele Asociaţiei Albursnus Maior.
Protestatarii au steaguri, pancarte şi mesaje contra exploatării miniere cu cianuri, dar şi a gazelor de şist. Grupuri de oameni continua să vină.
În Piaţa Universităţii se împart pliante cu numerele de telefon ale deputaţilor şi senatorilor, alături de îndemnul : „ Ştim că parlamentarii noştri sunt, de obicei, înceţi şi corupţi. Haideţi să-i ajutăm, să le spunem exact ce vrem de la ei ! Fă –te auzit ! Trimite un sms cât mai multor senatori şi deputaţi care ar trebui să te reprezinte. Salvează Roşia Montană „.
Pe de altă parte, aproape două mii de persoane din ţară au ajuns, duminică după-amiază, la Roşia Montană, judeţul Alba, pentru a-şi manifesta solidaritatea cu cei 33 de mineri care protestează, de cinci, respectiv trei zile, în subteran, dar mai sunt aşteptaţi alţi trei mii de oameni.
Potrivit Sindicatului "Viitorul Mineritului" din Roşia Montană, cinci mii de persoane din întreaga ţară sunt aşteptate, duminică, la Roşia Montană, pentru a fi alături de cei 33 de mineri blocaţi în subteran.
Întrebat cine sunt cele cinci mii de persoane, liderul Sindicatului "Viitorul Mineritului" din Roşia Montană, Cristian Albu, a răspuns că sunt "comunităţile miniere în care este nevoie de locuri de muncă".
Tot la Roşia Montană ar trebui să ajungă şi preşedintele Traian Băsescu. Acesta declara, duminică după-amiază, după ce a participat la Serbările naţionale de la Ţebea, că ar trebui să meargă la Roşia Montană.
Un număr de 22 de mineri aflaţi în galeria Cătălina-Monuleşti de la Roşia Montană se află