Ca orice familist convins, îmi petrec zilnic aproape 3-4 ore în Piaţa Unirii alături de soţie şi fiică. Între un suc, o îngheţată, bere, pungi de chips-uri şi pufuleţi, intervin şi nevoile fiziologice, pe care cu greu le poţi face la toaletele publice din zona Pieţei Unirii. La primul punct „de ajutor“, taxa de intrare este de 1 leu pentru adulţi. Problema este însă altă. Deşi programul de funcţionare este între orele 7-19, toaleta publică din centrul Focşaniului este mai mereu închisă. Sau pe uşă tronează mesajul „vin imediat“, mesaj care te face să strângi din dinţi şi să înjuri în gând. O altă posibilitate, mai riscantă, ce-i drept, pentru simţul olfactiv, sunt cele două toalete ecologice din spatele Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia”.
Aici nu scoţi niciun leu din buzunar pentru a-ţi face nevoile, dar nu poţi să intri fără o mască de gaze. WC-urile sunt pline, muştele sunt la ele acasă, iar uşile de acces sunt larg deschise. Soluţia de a te elibera de tensiune rămâne până la urmă tot pe lângă blocuri sau prin tufe. Nu de puţine ori am observat persoane care au dat târcoale toaletelor ecologice, iar în final şi-au făcut nevoile după câte un copac. Din câte ştiu, persoanele care îşi fac nevoile în locuri publice riscă însă sancţiuni. La fel ar trebui să se întâmple şi cu autorităţile locale care nu văd şi nu rezolvă această problemă.
Ca orice familist convins, îmi petrec zilnic aproape 3-4 ore în Piaţa Unirii alături de soţie şi fiică. Între un suc, o îngheţată, bere, pungi de chips-uri şi pufuleţi, intervin şi nevoile fiziologice, pe care cu greu le poţi face la toaletele publice din zona Pieţei Unirii. La primul punct „de ajutor“, taxa de intrare este de 1 leu pentru adulţi. Problema este însă altă. Deşi programul de funcţionare este între orele 7-19, toaleta publică din centrul Focşaniului este mai mereu închisă. Sau pe uşă tronează mesajul