Cu groază ne amintim de cozile infernale de dimineaţă, chiar cu noaptea în cap, la pâine şi la lapte, şi acestea cu porţia. Atunci visul familiei Negrea era să-şi ridice propriul lor restaurant. Era un vis îndrăzneţ, însă nu au încetat să spere. Astfel, noaptea în care s-a dat decretul 54, din februarie 1990, era să fie momentul în care puteau să facă un prim pas în realizarea propriei afaceri.
"În noaptea în care s-a dat decretul 54, eram afară, în faţa casei. L-am chemat pe soţul meu afară şi i-am zis: uite aici facem restaurantul. El era oarecum uimit, pentru că abia atunci ne făcusem scările la casă, care au fost scumpe atunci, dar dacă bine îmi amintesc nu erau chiar gata scările. Şi i-am zis, uite facem de aici de lângă peretele casei până la gard restaurant, aici va fi bucătăria şi în partea cealaltă sala de mese. Casa noastră era în roşu atunci, în cărămidă. Am avut curaj, noaptea să stai în faţa casei să te hotărăşti unde îţi faci restaurantul, e ceva. A doua zi l-am sunat pe meşterul care ne făcea casa şi i-am zis să vină de urgenţă până la noi. Când a auzit ce vrem să facem, asta fiind la două luni de la Revoluţie, a zis că riscăm şi dacă vor schimba iar legile şi ne vor lua restaurantul, vom avea numai de pierdut. Şi eu am zis că riscăm, asta este. Dar eu vreau să-l deschidem în maxim o lună. Astfel, la data de 1 martie 1990 am demarat construcţia şi la 1 mai 1990 am deschis porţile visului nostru", ne-a povestit patroana restaurantului, doamna Luci.
Restaurantul Apuseni, aşa cum este cunoscut astăzi, sau La Rovin, cum îi spun toţi clienţii fideli, Rovin fiind patronul restaurantului, este cel mai vechi restaurant privat din România. Încă de cum păşeşti acolo simţi o căldură aparte şi bineînţeles în câteva minute masa bogată te aşteaptă. Restaurantul este cunoscut pentru mâncarea foarte bună, gătită doar din alimente sută la sută naturale şi pre