INEDIT. Ingredientele necesare sunt: 50 g de orez, 200 g de ciuperci, o ceapă de mărime medie, 50 g de unt, 50 g de cașcaval sau brânză telemea, mărar, sare și piper. Mod de preparare: Dovleceii, opăriţi întregi, tăiaţi pe lungime şi cu miezul scos, se așază într-un vas termorezistent sau într-o tavă. În ceea ce privește umplutura, ceapa tocată mărunt se pune la călit în unt, adăugând ciupercile bine spălate și tăiate felii. Se înăbuşe, la foc mic, acoperit, până ce se înmoaie bine și scade apa lăsată de acestea. Ulterior, se va adăuga orezul, potrivind compoziția, după gust, cu sare și piper. Se mai lasă la fiert pentru alte 20 de minute. Amestecul se va turna în dovleceii scobiți, iar deasupra se va presăra brânza (sau cașcavalul) dată prin răzătoare. Pentru un plus de gust, puteți adăuga și câteva bucățele de unt pe fiecare dovlecel. Preparatul se va da la cuptor, la foc mic, pentru 45 de minute. INEDIT. Ingredientele necesare sunt: 50 g de orez, 200 g de ciuperci, o ceapă de mărime medie, 50 g de unt, 50 g de cașcaval sau brânză telemea, mărar, sare și piper. Mod de preparare: Dovleceii, opăriţi întregi, tăiaţi pe lungime şi cu miezul scos, se așază într-un vas termorezistent sau într-o tavă. În ceea ce privește umplutura, ceapa tocată mărunt se pune la călit în unt, adăugând ciupercile bine spălate și tăiate felii. Se înăbuşe, la foc mic, acoperit, până ce se înmoaie bine și scade apa lăsată de acestea. Ulterior, se va adăuga orezul, potrivind compoziția, după gust, cu sare și piper. Se mai lasă la fiert pentru alte 20 de minute. Amestecul se va turna în dovleceii scobiți, iar deasupra se va presăra brânza (sau cașcavalul) dată prin răzătoare. Pentru un plus de gust, puteți adăuga și câteva bucățele de unt pe fiecare dovlecel. Preparatul se va da la cuptor, la foc mic, pentru 45 de minute.