Problemele de inimă reprezintă una din principalele cauze de deces în întreaga lume şi de aceea este foarte important să ai grijă de sănătatea cardiovasculară. Există numeroase alimente care te pot ajuta în acest sens.
1. Grăsimea de peşte
Peştii de apă sărată, cum ar fi somonul şi sardinele, conţin multe grăsimi sănătoase, dar şi o cantitate considerabilă de acizi graşi Omega 3. Aceştia reduc riscul de a dezvolta aritmii şi arteroscleroză.
2. Ovăzul
Ovăzul conţine multe fibre solubile, care au abilitatea de a absoarbe colesterolul din tractul digestiv, asigurându-se că că nu este asimilat de fluxul sangvin.
3. Ciocolata neagră
Diferiţi cercetători au demostrat legătura directă între consumul de ciocolată neagră şi riscul scăzut de infarct. Ciocolata neagră (care conţine minim 60 la sută cacao) are un compus chimic care reduce presiunea sangvină, coagularea şi inflamaţiile.
4. Căpşune
Căpşunele au în compoziţia lor flavonoide şi anthocianini, care dialtă vasele de sânge şi reduc presiunea sangvină.
5. Citricele
Consumul de lămâi şi portocale este indicat pentru că îmbunătăţesc sănătatea inimii şi, pe deasupra, conţin vitamina C.
6. Alunele
Alunele şi nucile conţin fibre, acizi graşi Omega 3, dar şi vitamina E, care reduce colesterolul din sânge. Cele mai sănătoase sunt alunele fără sare.