Lucrările recent finalizate în Centrul Istoric al municipiului Slatina, care au cuprins, printre altele, şi mutarea cablurilor aeriene în subteran, a dat idei noi administraţiei locale. Astfel, reprezentanţii primăriei intenţionează să acceseze fonduri europene pentru a îngropa şi restul cablurilor aeriene din oraş. Locuitorii urbei ar urma să scape de imaginea cablurilor ce împânzesc urbea. Dar nu toate străzile vor fi prinse în acest plan.
Faptul că Centrul Vechi din partea de jos a municipiului Slatina şi-a schimbat semnificativ în bine imaginea în urma proiectului de reabilitare a acestei zone speciale de pe harta lucrărilor edilitare ale administraţiei locale a avut şi un alt rezultat, iniţial întrevăzut doar pe hărţile inginerilor. Este vorba despre „aerisirea” întregului perimetru menţionat ca urmare a mutării în subteran a zeci de kilometri de cabluri aeriene ce atârnau, înainte, pe stâlpii de electricitate din zona reabilitată a Centrului Istoric.
Din acest motiv, reprezentanţii primăriei intenţionează să extindă această idee la nivelul întregului oraş, totul pentru a elimina aspectul inestetic şi aglomerat al kilometrilor de cabluri negre aparţinând firmelor de telefonie sau Internet.
„Acum, după ce am văzut cum arată Centrul Istoric la finalizarea lucrărilor de reabilitare în zonă, adică totul este mult mai aerisit prin dispariţia acelor cabluri ce erau agăţate pe stâlpii de iluminat public, ne gândim serios să facem acest lucru şi în restul oraşului. Este o soluţie şi, de aceea, vrem să introducem toate cablurile aeriene din prezent - în subteran. Va fi însă o lucrare pe care o vom aplica pe fonduri europene”, a afirmat edilul Slatinei, Minel Prina.
Slătinenii par ar fi încântaţi de idee şi spun că aceasta ar fi cea mai logică soluţie pentru a face să dispară "pădurea" de cabluri aeriene din oraş. "Alte oraşe din ţară au făcut deja