Un număr de 22 de mineri aflaţi în galeria Cătălina-Monuleşti de la Roşia Montană se află în a cincea zi de proteste. Ei au spus că sunt decişi să nu renunţe până când nu vor discuta cu liderii grupurilor parlamentare sau cu reprezentanţi ai Guvernului.
Liderul Sindicatului "Viitorul Mineritului" din Roşia Montană, Cristian Albu, a declarat, duminică, pentru Mediafax, că a coborât, în aceeaşi zi, în subteran, pentru a încerca din nou să-i convingă pe minerii aflaţi în galeria Cătălina-Monuleşti de la Roşia Montană să renunţe la protest, dar nu a reuşit.
Albu a spus că minerii sunt decişi să nu iasă la suprafaţă până când nu vor discuta cu liderii grupurilor parlamentare sau cu reprezentanţi ai Guvernului.
"Oamenii sunt decişi să continue, nu vor să iasă din subteran pentru că li se pare că subiectul Roşia Montană este tratat cu indiferenţă de politicieni", a afirmat Albu.
O echipă medicală a evoluat, şi duminică, starea de sănătate a protestatarilor, stabilind că nu există probleme deosebite.
"Ne îngrijorează igiena personală a oamenilor, încercăm să le asigurăm apă ca să se spele", a adăugat liderul Sindicatului "Viitorul Mineritului" din Roşia Montană.
Potrivit acestuia, în paralel cu protestul din subteran al minerilor, la gura minei stau zilnic aproximativ 300 de oameni, în semn de solidaritate cu ortacii.
Un număr de 22 de mineri se află în subteran de miercuri, blocându-se acolo şi cerând să vină preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi liderii grupurilor parlamentare pentru a discuta despre situaţia economică a zonei şi despre proiectul minier. Vineri, alţi unsprezece mineri au coborât în mină şi s-au solidarizat cu primii 22.
Preşedintele Sindicatului "Viitorului Mineritului Roşia Montană, Cristian Albu, declara că minerii blocaţi în subteran îl consideră pe preşedintele Senatului "principalul vinovat de tergiver