Astăzi, elevii încep un nou an şcolar. Situaţia şcolilor din România este însă dramatică. Mii de unităţi de învăţământ din toată ţara nu au autorizaţie de funcţionare, clasele sunt dărăpănate şi insalubre şi nu sunt racordate la reţelele de canalizare şi electricitate.
Şcolile îşi deschid, azi, porţile. Pe foarte mulţi elevi nu-i aşteaptă însă clase curate şi flori pe bănci în semn de bun venit. Şi asta pentru că peste 2.000 de unităţi de învăţământ din ţară sunt în paragină. Cele mai multe probleme se înregistrează în judeţul Suceava, unde doar aproximativ 200 din cele peste 800 de unităţi şcolare au autorizaţie din partea Direcţiei de Sănătate Publică, din cauza lipsei apei potabile şi a grupurilor sanitare.
Şi elevii din judeţul Caraş-Severin au de suferit din cauza sistemului de învăţământ dezastruos. “Din totalul celor 471 de unităţi şcolare existente în judeţul Caraş-Severin, doar 70% au primit, până în prezent, autorizaţie sanitară de funcţionare. Încă se mai încălzesc cu sobe 115 unităţi şcolare din Caraş- Severin, ceea ce înseamnă peste 24% din total“, a subliniat inspectorul şcolar prof. Ion Moatăr (foto).
Nici Capitala nu se poate lăuda că stă bine la capitolul unităţi de învăţământ “ca la carte”, deoarece din cele 425 de şcoli, 45 nu au avizul sanitar de funcţionare. În aceste condiţii, ne întrebăm: ce au păzit până acum premierul Victor Ponta şi ministrul educaţiei, Remus Pricopie? Să fi uitat că anul şcolar începe pe 16 septembrie? 4.000 de ghiozdane cu rechizite, donate copiilor din sectorul 3 al Capitalei
Fundaţia “Ionuţ Negoiţă”a” va dona, în urma unui parteneriat încheiat cu Primăria sectorului 3, 4.000 de ghiozdane cu rechizite şcolare copiilor proveniţi din familii cu probleme sociale din sectorul 3. Elevii care vor primi, de astăzi, ghiozdanele cu rechizite vor fi identificaţi de Inspectoratul Şcolar al sectorului 3 şi de Dire