Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a avansat ideea prin care bugetele spitalelor ar putea fi salvate de la cheltuieli nedorite, prin intensificarea activității de triaj. Acesta a declarat, în cadrul unei vizite efectuate la Piatra Neamț, la sfârșitul săptămânii trecute, că serviciile de triaj s-ar putea înmulți prin creșterea numărului Centrelor de Permanență, a consultațiilor din Policlinici și a internărilor de zi.
„Trebuie să dezvoltăm mai mult medicina prespitalicească, mă refer aici la centrele de permanență pe care să le organizeze medicii de familie, la gărzile, pe care le pot acorda la domiciliu medicii de familie, la creșterea numărului de servicii medicale efectuate în ambulatoriu. Trebuie să dezvoltăm internarea de zi și să micșorăm internarea continuă și, cu toate aceste lucruri pe care le transpunem în practică, începând de anul viitor, să reechilibrăm bugetele și să nu mai ajungem în trimestrul 4 sau în luna noiembrie sau decembrie să spunem că nu mai avem bani”.
Totodată, ministrul a precizat că pentru eficiența activității de triaj este nevoie de schimbarea filozofiei unor medici: „Trebuie schimbată filozofia și mentalitatea unor medici care cred că ei trebuie să lucreze obligatoriu numai în spital, numai în secție, numai la patul bolnavului. Ei pot să lucreze și în secție, dar și în Ambulatoriu”. (M.T.) Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a avansat ideea prin care bugetele spitalelor ar putea fi salvate de la cheltuieli nedorite, prin intensificarea activității de triaj. Acesta a declarat, în cadrul unei vizite efectuate la Piatra Neamț, la sfârșitul săptămânii trecute, că serviciile de triaj s-ar putea înmulți prin creșterea numărului Centrelor de Permanență, a consultațiilor din Policlinici și a internărilor de zi.
„Trebuie să dezvoltăm mai mult medicina prespitalicească, mă refer aici la centrele de permanență pe care să l