În vremurile teribile de după al doilea război mondial, în prim-planul vieţii politice din România a apărut un sinistru personaj feminin, Ana Pauker, „Stalin cu fustă”. Printre „performanţele” sale din epocă se află şi catapultarea echipei de fotbal Steaua, pe atunci AS Armata, direct în prima ligă din România la primul său sezon de existenţă.
În secolul 21, un alt personaj feminin pătrunde vijelios pe scena fotbalului românesc. Lia Olguţa Vasilescu, primar al Craiovei, reuşeşte plantarea unei echipe născute peste noapte direct în liga a doua. Ca şi Ana Pauker, Lia Olguţa are parte de complicitatea federaţiei care nu numai că favorizează absurd o grupare nou înfiinţată, dar o face şi lovind în identitatea alteia. Pe vremea staliniştilor, Steaua era născută direct în liga întâi şi i se făcea loc prin excluderea unui brand uriaş în epocă, echipa Carmen. Acum, odrasla Olguţei încearcă să preia identitatea legendarei Universitatea Craiova.
Sigur că în cazul actualului patron al Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, există această breşă majoră în apărarea cauzei sale, situaţia neclară în privinţa brandului, palmaresului istoric al Universităţii. Dar soluţia nu era nicidecum crearea unei noi echipe Universitatea. Primarul trebuia să medieze o reconciliere generală în Craiova şi unirea tuturor energiilor pentru o singură Universitatea puternică şi nicidecum să gireze apariţia unei clone prin care FRF să-şi continue războiul personal cu Adrian Mititelu.
„Derbyul” fotbalului craiovean a adus aminte de absurdităţile faimoase ale unei alte metropole din Oltenia, Caracal. Derbyul Craiovei avea loc la Turnu Severin pe un stadion numit şi el în pripă Ion Oblemenco în timp ce pe adevăratul Ion Oblemenco din Craiova se ţinea un spectacol cu „daci” şi „romani” care aducea aminte iarăsi de vremurile Anei Pauker… Clona trăgea şi ea să joace în alb-albastru şi