A cincisprezecea zi a protestului din Capitală a scos în stradă peste 10.000 de oameni care se opun proiectului minier de la Roşia Montană.
La finalul a patru ore de marş prin centrul Capitalei, cei 10000 de manifestanți au revenit la Universitate, unde au scandat “Uniţi, salvăm Roşia Montană”. Manifestanții au continuat să protesteze la Universitate, locul în care de cincisprezece zile se adună să ceară retragerea proiectului de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatărilor cu cianuri în România, introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO şi demiterea celor patru iniţiatori ai proiectului de lege, miniştrii Dan Şova, Rovana Plumb, Daniel Barbu şi directorul ANRM Gheorghe Duţu. Persoanele prezente au scandat, ca şi în serile trecute, “Uniţi, salvăm Roşia Montană”, au făcut zgomot cu peturi umplute cu pietricele pe care le-au lovit între ele sau de asfalt, au cântat, iar unii au încins o horă, având la gât steaguri tricolore. Alţi manifestanţi au improvizat un dans, mişcările fiind făcute în acorduri de tobe pe ritmul scandării “Uniţi, salvăm Roşia Montană”.
Circulaţia în intersecţia de la Universitate, dar şi pe bulevardele Brătianu, Bălcescu, Carol I şi Regina Elisabeta a fost blocată, potrivit mediafax. Cordoanele de jandarmi s-au repoziţionat la Universitate, în zonă fiind şi poliţişti de la Rutieră. În timpul celor patru ore de marş nu au fost înregistrate incidente. Protestatarii au mers pe stradă, dar şi pe trotuare, circulaţia fiind blocată pe traseul pe care au mers manifestanţii.
La plecarea de la Universitate erau peste 2.000 de oameni, însă pe traseul marşului numărul acestora a ajuns până la aproximativ 5.000, în momentul în care coloana a ajuns în zona Unirii. În fruntea coloanei de manifestanţi s-au