Spitalul Judeţean a devenit „acasă” pentru doi bărbaţi, ambii cu numele de Dumitru, care sunt cei mai „longevivi“ pacienţi ai unităţii. Cei doi sunt internaţi în Secţiile de Ortopedie, respectiv Chirurgie şi nu pot fi externaţi deoarece sunt cazuri sociale. Deşi reprezentanţii Spitalului au făcut toate demersurile instituţionalizării lor, nu au avut succes. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă spune că cei doi pacienţi consumă fonduri importante din bugetul unităţii.
Cel mai vechi pacient al Spitalul Judeţean de Urgenţă din Focşani „locuieşte“ în Secţia de Ortopedie, unde se află internat de mai bine de un an şi jumătate. Dumitru Barbir, care este din judeţul Iaşi şi are 46 de ani, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani pe 13 ianuarie 2012, după ce a fost victima unui accident rutier. După o perioadă de două luni de zile, timp în care a primit toate îngrijirile medicale necesare, pacientul putea fi externat, însă medicii nu au putut face acest lucru, deoarece este un caz social.
Între timp, atât cadrele medicale, cât şi reprezentanţii Spitalului Judeţean au făcut toate demersurile pentru ca acesta să poată fi instituţionalizat, însă fără succes. Astfel, Dumitru Barbir, care suferă şi de o afecţiune psihică, stă ţintuit la pat de mai bine de un an şi jumătate. Nu vorbeşte cu nimeni, doar din când în când mai face grimase. El este hrănit de cadrele medicale, deoarece nu se poate mişca. „Din data de 13.01.2012 pacientul Dumitru Barbir a fost internat în regim de urgenţă cu patologie traumatică, fiind victima unui accident rutier. După 2 luni de zile, pacientul a fost recuperat ortopedic, putând fi externat. Prin demersurile pe care le-am realizat am aflat că acesta este deţinătorul unui certificat de încadrare în grad de handicap. În luna iunie, în încercarea de a-l externa, am luat legătura cu primăria de domiciliu, şi am aflat că est