Auzim din ce în ce mai des oameni vorbind în jurul nostru despre economii/investiţii în fonduri deschise de investiţii, respectiv că este mai avantajos să ţii banii aşa şi că îţi poate aduce sume frumoase. Am decis să intrăm mai adânc în acest subiect şi să vedem care sunt avantajele cele mai importante pe care le poate aduce economisirea în fonduri deschise de investiţii.
Sumele pe care le poţi câştiga ca profit peste banii investiţi iniţial în fonduri deschise de investiţii pot fi mai mari chiar şi decât câştigurile directe în instrumente financiare de tipul obligaţiunilor guvernamentale, corporative sau muncipale ori al titlurilor de stat, şi asta fără a lua în calcul comisioanele unei investiţii directe sau sumele mari necesare accesării unei astfel de investiţii.
Bine, dar atunci cum poate un fond de investiţii, care la rândul sau plasează bani în aceleaşi instrumente financiare, să aibă un câştig mai mare? Răspunsul este simplu: Fondurile de investiţii sunt portofolii administrate în permanenţă de către profesionişti care studiază piaţa de capital şi iau decizii de investiţii bazate pe zeci de ore de cercetare. Astfel, aceştia vând şi cumpără în mod activ instrumente fianaciare când piaţa permite acest lucru, pentru a maximiza profitul obţinut.
Câştigi pentru fiecare zi în care păstrezi banii în unităţi de fond
Atunci când îţi retragi banii beneficiezi de creşterea investiţiei până în ultima zi a deţinerii. Lucru care nu este valabil în cazul depozitelor, de exemplu, unde renunţarea înainte de maturitate duce la pierderea completă a dobânzii acumulate. În plus, ai flexibilitate 100% a banilor investiţi şi poţi depune şi retrage bani când doreşti, nefiind condiţionat de termene fixe, ca în cazul depozitelor. Ceea ce înseamnă că – spre exemplu – dacă îţi propui să investeşti o sumă pe o perioadă de 154 de