Prefectura este la un pas de ordinul de constituire a Comitetului de Iniţiativă pentru înfiinţarea Camerei Agricole, timp de o săptămână aşteptându-se propuneri de la structurile asociative.
Asociaţiile celor care acţionează în agricultură şi domeniile conexe au la dispoziţie câteva zile să transmită la Prefectură propunerile lor pentru Comitetul de Iniţiativă care va duce la bun sfârşit înfiinţarea Camerei Agricole. În perioada 16 - 20 septembrie, cei care vor să facă parte din comitetul care va organiza alegeri pentru noua Cameră Agricolă se pot adresa în scris Instituţiei Prefectului, la sediu, sau la numărul de fax 0249/432968. Viitorul comitet va avea 11 membri, dintre care şapte - reprezentanţi propuşi de formele asociative. Alături de aceştia se vor regăsi reprezentanţii Ministerului Agriculturii, Consiliului Judeţean, Prefecturii şi Asociaţiei Comunelor.
Emiterea ordinului de constituire a Comitetului de Iniţiativă este primul pas spre noua Cameră Agricolă. Un proces similar a fost iniţiat şi anul trecut, în judeţ procedura de înfiinţare ajungând în toamnă până în faza de alegeri. S-au depus atunci zeci de candidaturi din partea asociaţiilor, cooperativelor, patronatelor, sindicatelor etc., s-a reuşit şi înregistrarea în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor, după care a intervenit modificarea legislaţiei şi stoparea întregului proces. Teoretic, astăzi pe hârtie există deja două camere agricole, cea din subordinea Consiliului Judeţean, funcţională, iar cea pentru care s-a obţinut înregistrarea în toamnă – aflată în procedură nefinalizată.
Tot teoretic, noua Cameră Agricolă nu va mai avea nimic în comun cu celelalte, ci va fi o structură independentă, menită să reprezinte exclusiv interesele celor din agricultură. Numai că interesul manifestat de agricultori anul trecut nu se mai regăseşte acum, unul dintre motive fiind chiar cel c