Serviciul Judeţean de Ambulanţă Cluj, în top trei din ţară, în urma unui concurs naţional. Medicii şi asistentele din ţară vor efectua protocoalele de ajutor după model clujean.
Două echipaje ale Servicului Judeţean de Ambulanţă din Cluj au obţinut locul doi pe ţară, la cea de-a IV-a ediţie a Competiţiei Naţionale de Ambulanţă. Competiţia s-a derulat la Poiana Braşov.
Medicii, asistentele şi voluntarii de pe echipajele de salvare din Cluj au făcut o impresie atât de bună, încât angajaţii din sistemul de ambulanţă vor fi pregătiţi după model clujean. "Am obţinut locul doi pe ţară la această competiţie anuală. Specialiştii au fost impresionaţi de prestaţia colegilor mei, astfel încât protocoalele vor fi înregistrate, iar colegii noştri din ţară vor putea să le urmeze după modelul aplicat la Cluj", a explicat, pentru ZIUA de CLUJ, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Cluj, doctorul Horia Simu.
Cele două echipaje care au participat la competiţie au trebuit să soluţioneze câte o urgenţă de grade diferite: un traumatism complex şi un infarct. Probele s-au efectuat pe manechine de training de ultimă generaţie, dotate cu simulatoare, care să confere situaţii cât mai aproape de real. Specialiştii au fost punctaţi în funcţie de complexitatea şi rigurozitatea cu care au intervenit, de către o echipă de arbitri. La competiţia anuală au participat 34 de judeţe. Concursul a fost structurat pe două secţiuni mari: echipaje de tip C, cu medic şi echipaje tip B, cu asistent.
La concurs au participa dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, prof.univ.dr. Mircea Beuran, şeful Clinicii de Chirurgie Generală în cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca Bucureşti, prof.dr. Ionel Sinescu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", prof.dr.Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, Dr.Valentin Georges