Consumul de ciuperci cumpărate sau culese din locuri neautorizate face din ce în ce mai multe victime. În week-end-ul care tocmai a trecut au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani trei persoane, membri ai aceleiaşi familii, care s-au simţit rău după ce au consumat ciuperci luate din locuri nepermise.
Cele trei persoane, care sunt din Coteşti, au mâncat ciuperci la o rudă, care le-a cules din pădure. Astfel, la scurt timp după masă, cele trei persoane s-au simăţit rău şi au ajuns la UPU. Medicii ne-au precizat că aceştia au ajuns la spital cu simptome de greaţă, ameţeli, dureri de cap şi vărsături, la câteva ore de la ingestie. Drept urmare, cadrele medicale le-au acordat îngrijirile medicale specifice şi i-au internat în Secţia de Interne. Pentru prevenirea incidentelor provocate de consumul de ciuperci de origine necontrolată, specialiştii recomandă populaţiei să nu consume astfel de plante cumpărate de la colţ de stradă ori culese din pădure, ci doar din locurile autorizate. „Intoxicaţiile cu ciuperci se produc accidental, prin consumarea de ciuperci recoltate din flora spontană a pădurilor. Recomandăm consumul exclusiv de ciuperci din cultură. Toxicitatea ciupercilor depinde de zona de unde au fost recoltate, de vârsta lor, de anotimp, de cantitatea ingerată, de modul termic de preparare a lor”, explică medicii.
Consumul de ciuperci cumpărate sau culese din locuri neautorizate face din ce în ce mai multe victime. În week-end-ul care tocmai a trecut au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani trei persoane, membri ai aceleiaşi familii, care s-au simţit rău după ce au consumat ciuperci luate din locuri nepermise.
Cele trei persoane, care sunt din Coteşti, au mâncat ciuperci la o rudă, care le-a cules din pădure. Astfel, la scurt timp după