Potrivit viceministrului Sănătăţii Svetlana Cotelea, din 18 persoane implicate în pregătire şi deservire, nouă erau infectate cu salmoneloză, anunţă publika.md.
În urma unei expertize a Comisiei guvernamentale privind securitatea alimentară, s-a depistat că în carnea de pui şi în bucatele pregătite de ea a fost găsită bacteria Salmonela. Potrivit sursei, ngajaţii au recunoscut că au consumat bucate pregătite în restaurant. Mai mult, ei nu aveau certificate de la examenele medicale la zi obligatorii.
Totodată, membrii Comisiei guvernamentale privind securitatea alimentară au depistat că pentru deservire au fost angajate neoficial şi alte persoane.
Anterior, medicul-şef adjunct al Centrului de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a declarat că carnea de pui infestată cu Salmonella fusese importată din Ucraina.
Restaurantul cu meniu mortal. După ce au chefuit la nuntă, într-un local din Chişinău, zeci de persoane s-au intoxicat şi un bărbat a decedat
Mai multe zeci de persoane au ajuns la spital cu intoxicaţie, iar un bărbat de 38 de ani din Ungheni a decedat după o nuntă organizată într-un local din Chişinău la 6 septembrie. Anterior, pe 31 septembrie, în acelaşi local a mai avut loc o nuntă, la care s-au mai otrăvit alte 50 de persoane, printre care şi ministrul Educaţiei, Maia Sandu.