Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, spun medicii şi nu fără motiv, mai ales dacă alegi cerealele. Un pahar de lapte şi cereale integrale îţi dau destulă energie până la prânz. Şi acesta nu este singurul beneficiu!
Protejează inima
Cerealele integrale şi mai ales fulgii de ovăz conţin fibre care ajută la scăderea nivelului colesterolului, reducând astfel riscul afecţiunilor cardiovasculare. Fulgii de porumb, cele mai populare cereale din lume, au un alt efect benefic: scad tensiunea arterială. Hrişca este şi ea benefică pentru inimă. Nu conţine gluten, deci este o alternativă minunată pentru persoanele alergice. Conţine proteine şi minerale care îmbunătăţesc circulaţia sângelui.
Te ajută să ai o digestie bună
Datorită conţinutului bogat în fibre, cerealele integrale, precum orzul, ovăzul, secara şi grâul ajută foarte mult la reglarea tranzitului intestinal. Tot ele te pot ajuta să scapi de constipaţie şi de hemoroizi, dar şi de cancerul colorectal. Dintre toate cerealele, orzul este cel mai bun pentru digestie.
Scad riscul de diabet
Un bol de cereale fără zahăr consumate zilnic îţi reduc şansele de a face diabet de tip 2 cu 34%. Acest fapt se datorează conţinutului de fibre şi de minerale, îndeosebi magneziu. Secara şi grâul, care conţin fibre insolubile, sunt cele care reduc glicemia.
Menţin sănătatea mentală
Antioxidanţii aflaţi în cereale, îndeosebi în fulgii de porumb, asigură organismului protecţia de care are nevoie împotriva agenţilor cancerigeni. În plus, te ţine departe de bolile psihicului, cum este şi Alzheimerul, datorită complexului B pe care îl au în compoziţie. Acesta menţine sănătatea sistemului nervos.
Îţi dau multă energie
Organismul are capacitatea de a digera şi de a absorbi rapid carbohidraţii din cerealele integrale. Aceştia sunt necesari în dieta zilnică, pentru că produc energ