Sâmbătă, tot oraşul Drobeta Turnu Severin s-a îmbrăcat în alb-albastru. Universitatea Craiova joacă acasă. Împotriva altei „Craiove“. Stadion: „Ion Oblemenco“. Imnul? „Cântec pentru Oltenia“. Cu aproximativ 8.500 de oameni în tribune. Pentru liga a II-a, o asistenţă de vis. Pare un decor de basm? Doar pare. Acum vine realitatea văruită în alb şi negru. Cum numai oltenilor li se poate întâmpla, derby-ul s-a jucat la Drobeta Turnu Severin. Aşa e, odată cu echipa lui Mititelu şi suporterii deplasaţi cu maşinile personale, lângă Porţile de Fier s-a mutat şi „Ion Oblemenco“.
Toată istoria unui stadion cu tradiţie şi a Craiovei Maxima strânse într-un banner cu numele legendarului „tunar“ pus la tribuna a II-a. O alinare cât o picătură într-un ocean. Dacă e să presupunem că Bănia şi-a împărţit simpatiile în două, între FC U şi CS U, atunci la partida de la Severin au venit doar fanii formaţiei lui Mititelu. Dacă am fi naivi am putea crede că susţinătorii „primăriţei“ Olguţa Vasilescu au rămas la Craiova, la spectacolul dintre daci şi romani, de pe stadion, dar nu suntem. Pur şi simplu n-au venit ca să evite implozia din Oltenia. Nici măcar Dunărea n-ar fi stins focul pasiunii dintre cele două galerii. CS U a simţit ura de la sosirea la stadion: „clonelor“, „trădătorilor“, „Iuda“. Şicanele au continuat, dar la un nivel mai înalt. Între oficiali.
La şedinţa tehnică de dinainte de partidă, ambele echipe trăgeau cu dinţii de combinaţia cromatică alb-albastru. Au cedat până la urmă oaspeţii. Între luptele unui război civil, un meci de fotbal ce şi-a respectat blazonul. Adică de valoarea ligii secunde. FC U a fost mai aproape de victorie, cu câteva zvâcniri pe final, dar cum „mai aproape“ nu înseamnă „chiar acolo“, s-a terminat 0-0. Deşi tot stadionul a ţinut cu echipa lui Mititelu, patronul lui FC U era cel mai înjurat personaj. El şi primăriţa Olguţ