PNL Gorj a reuşit, recent, să-l impună pe fotoliul de subprefect al judeţului pe Virgil Drăguşin, un personaj aparent curat, cu o reputaţie impecabilă. O privire aruncată mai atent asupra trecutului liberalului scoate în evidenţă faptul că, în urmă cu câţiva ani, acesta făcea jocurile unor investitori privaţi în detrimentul statului. Slăbiciunea lui Drăguşin pentru oamenii de afaceri este dovedită de documente oficiale semnate de el, în calitate de director în cadrul Direcţiei Agricole Gorj.
„Cadou” de 200.000 de lei pentru Avi Instant
În urmă cu mulţi ani, Avicola Târgu-Jiu a ajuns pe mâna unor investitori arabi ce au denumit-o Avi Instant SRL şi care au pornit pe un drum ce s-a dovedit păgubos pentru toată lumea, mai puţin pentru investitorii străini. Conform legii, producătorii din domeniu aveau dreptul la bonificaţii din partea statului la fiecare credit bancar pe care-l accesau pentru a susţine afacerea. Pentru Avi Instant, aceste practici au devenit un punct de reper, mai ales că s-a bucurat de susţinere necondiţionată din partea unor persoane cu influenţă de la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Gorj, cum ar fi de exemplu actualul subprefect Virgil Drăguşin, director în cadrul direcţiei.
Pe data de 21 noiembrie 2005, conducerea Avi Instant a depus la DADR o cerere prin care solicită ca Ministerul Agriculturii să-i acorde bonificaţia de 10% din creditul de 2.000.000 de lei pe care urma să-l primească de la o bancă din Târgu-Jiu. Cererea este respinsă, pe data de 29 neiombrie, de către o comisie întrunită să o analizeze, pe motiv că nu îndeplineşte condiţiile legale din mai multe considerente, printre care şi faptul că nu s-a verificat dacă are sau nu datorii la bugetul local.
Câteva zile mai târziu, adică pe 2 decembrie, aceeaşi cerere, care are pe ea chiar şi data la care a fost înto