Peste 1.000 de suceveni au avut parte sâmbătă de câte o delicioasă porţie de fasole la ceaun, cu afumătură, gătită în cel mai mare cazan din ţară, de doi bucătari profesionişti, vedete de televiziune.
Evenimentul a avut loc sâmbătă, în jurul amiezii, în parcarea Shopping City Suceava, care, timp de trei zile, a găzduit o nouă ediţie a Târgului Alimenta Bucovina.
Aromele îmbietoare care se răspândeau din imensul cazan pus pe foc, în care bucătarii trebuiau să mestece cu toată puterea lor, cu o paletă imensă, dar şi cu un polonic pe măsură, au atras imediat o mulţime de pofticioşi, dornici să guste mâncarea făcută la cazan.
De altfel, „mitul” mâncării făcute la cazan, ca fiind mai gustoasă ca oricare alta, nu a fost demolat nici de această dată, după cum au confirmat sucevenii care au gustat-o:
„Puternică de tot, într-adevăr bucovineană, aşa cum se face aici. Mâncarea la cazan e cea mai bună, mai bună ca la trupele NATO!”, a spus unul din cei care tocmai terminau o porţie consistentă de fasole cu afumătură. „Ca în armată, foarte bună!”, a exclamat altul, cu faţa radiind de încântare.
Nici gospodinele nu s-au dat în lături din a gusta din mâncarea pe care o fac şi ele acasă uneori, dându-i o notă maximă.
50 de kg de ceapă, 100 kg de fasole....
Cele peste 1.000 de porţii de fasole cu carne, puse la dispoziţie de organizatori, în colaborare cu Grill World Catering, au fost gătite de doi dintre finaliştii de la Master Chef - Mehrzad Moghazehi şi Alex Cârţu.
„1.000 de porţii le facem fluierând, după experienţa de acum câteva săptămâni, când am dat 3.700 de porţii. Fasolea a fost făcută mai aromată, cu un iz oriental. Am folosit chimion, curry verde, puţin chimen, coriandru... chestii pe care noi le considerăm de bază atunci când faci fasole”, mărturiseşte Alex „Teacher” Cârţu, în timp ce umple caserolele cu fasolea aburind