Duminică, în cadrul proiectului cultural „27 de răgazuri”, cheful Dan Bogatu a prezentat câteva tehnici de sculptat în fructe, pentru începători. În atmosfera tihnită a ceainăriei „La un ceai” de pe strada Luigi Cazzavillan nr. 25, participanţii au învăţat să facă o flori, frunze şi dantelărie în pepeni. Chef Dan Bogatu este unul dintre cei mai titraţi artişti de carving din România.
Proiectul '27 de Ragazuri' ( proiect Cultural - la intersecţia dintre Artă, Tradiţii şi Psihologie Existenţială) a pornit de la două idei: din când în când este bine să mai iei o pauză, să mai stai locului şi să te uiţi spre interior şi aceea că arta este necesară în procesul de autocunoastere iar arta ni se intâmplă zi de zi.
“Poate n-ai zice că lingura cu care mesteci în omleta, felul în care te mişti prin casă sau fructele pe care le mănânci pot fi expresii artistice, dar poezia este peste tot, în tot ceea ce faci. Trebuie doar să îţi antrenezi atentia ca sa o zăresti. 27 este un numar magic, iar răgaz/răgazuri este ceea ce avem nevoie acum. Timp de două luni (27 august - 27 octombrie) la sfârşitul fiecărei săptămâni, apăsăm pe 'stop iureş' şi stăm. Stăm cu arta şi dansăm cum dansau străbunii, medităm într-o galerie de artă, stăm la şezătoare cu instrumente vechi, împletim pănuşe, cioplim linguri, ne explorăm corpul prin teatru vizual şi Wushu, introspectie prin pictură în intuneric şi tot aşa până la 27”, ne-a explicat Alexandra Beica, project manager.
Proiectul este finanţat de Administratia Fondului Cultural Român (AFCN).
Chef Dan Bogatu: Echipa de carving a României ar fi avut şanse la campionatul de la Moscova
Duminică, în cadrul proiectului cultural „27 de răgazuri”, cheful Dan Bogatu a prezentat câteva tehnici de sculptat în fructe, pentru începători. În atmosfera tihnită a cea