Aşteptările acestora sunt mult mai mari, iar greşelile sunt taxate mult mai aspru
Un CV stufos creează o impresie bună, însă nu reprezintă un motiv de angajare
O pagină cu exemple despre realizări este mai bună decât 10 pagini de calificări şi aptitudini
Deşi sunt firme care se ocupă de recrutarea indivizilor capabili să ocupe poziţii executive într-o companie, managerii aplică şi ei pentru joburi în alte instituţii. Că o fac din motive profesionale, personale sau financiare, până şi aceştia întocmesc CV-uri pe care le trimit către potenţialii angajatori.
În comparaţie cu cei care vizează un loc în echipa de producţie, cei care vin de pe poziţii de coordonare, de conducere, manageriale nu se bucură de aceeaşi înţelegere din partea recrutorilor sau angajatorilor. Datorită experienţei pe care o au, nivelul aşteptărilor este mult mai mare, iar recrutorii pot tăia în carne vie, mai ales că angajează pentru un post important.
Studiul "Global Hiring Trends" (Tendinţe globale de angajare - n.r.) realizat de compania australiană Career Directors International, în rândul specialiştilor în recrutare din întreaga lume, ne arată câteva dintre impresiile recrutorilor şi angajatorilor faţă de CV-uri şi despre criteriile lor de selecţie.
Din rezultatele studiului citat reiese că şi cei cu experienţă mai mare sau cu mai multă pregătire profesională sunt predispuşi să facă greşeli, iar când vorbim despre CV-uri, sunt doar nişte hârtii care conţin o serie de informaţii care pot fi sau nu relevante. Care nu pot, neapărat, să ofere o imagine clară despre ce poate un candidat sau o ţintă de angajare.
Dar vorbim despre cei care angajează, aşa că hai să aruncăm o privire în mintea recrutorilor:
Dimensiunile CV-ului
Părerile sunt împărţite. 33% preferă un CV de două pagini, în timp de 37% dintre recrutorii chestionaţi consi