Societatea va retehnologiza integral liniile pe care le administrează în Transilvania şi Muntenia. În schimb, vor fi puşi pe liber 2.000 din cei 11.000 de angajaţi.
8 Furnizorul şi distribuitorul de energie Electrica SA Bucureşti şi-a propus să retehnologizeze toate staţiile de transformare şi liniile pe care le administrează, unele cu o vechime de 30-40 de ani. Societatea de stat nu a stabilit un termen limită, fiind vorba despre investiţii foarte mari.
O staţie nouă costă 3,5 milioane de euro, ceea ce presupune schimbarea integrală a aparaturii. Şase staţii sunt retehnologizate în medie pe an, au informat oficialii societăţii.„Electrica are circa 300 de staţii de 110 kV, din care a reuşit să modernizeze aproximativ 20%. Spaţiile modernizate sunt automatizate, ceea ce a redus întreruperile de curent şi avariile în reţeaua de distribuţie. În fiecare an modernizăm câteva sute de kilometri de linie de medie tensiune pe filială (Transilvania Nord, Transilvania Sud şi Muntenia Nord) şi două staţii pe filială", a declarat Dan Stănculescu, şeful serviciului Coordonare Distribuţie al Electrica SA.
Compania a modernizat un sfert din reţeaua de distribuţie de medie tensiune. În marile oraşe, unde consumul este ridicat, s-au făcut modernizări pe zone, trecându-se de la o tensiune de 6-10 kV la una de 20 kV. Au fost înlocuite celulele de medie tensiune din aceste posturi, astfel încât condiţiile de livrare a energiei către consumatori să se îmbunătăţească şi să fie mai puţine întreruperi. Pe de altă parte, 2.000 de salariaţi, din cei 11.000 cât are compania, vor fi concediaţi. Cei 3,5 milioane de clienţi au suportat anul trecut 150.000 de avarii şi pene de curent. Timpul mediu de remediere este de două ore. „Lucrări neautorizate, săpături, tăieri care ne afectează liniile electrice - am avut foarte multe cazuri. Toate aceste pagube se răsfrâng asupra consum