Majoritatea oamenilor pastreaza ouale in frigider. Un experiment realizat de cercetatorii britanici ne arata insa ca punerea oualor pe raft, la rece, este o pierdere de timp si de spatiu.
In Europa, exista chiar o dezbatere in ceea ce priveste locul potrivit de a pastra ouale. Unii oameni sustin ca ele tin mai mult daca sunt depozitate la o temperatura scazuta iar altii declara contrariul, si anume ca ouale puse mai mult de doua ore la rece isi pierd proprietatile.
Potrivit unui experiment realizat de Laboratoarele de Testare Alimentara din West Yorkshire, citat de Daily Mail, se pare ca temperatura de depozitare nu este atat de importanta pe cat am fi crezut.
Cercetatorii au pus un carton cu oua la temperatura camerei si unul la frigider. Le-au lasat asa pentru doua saptamani. Ulterior, ouale au fost testate si s-a descoperit ca ambele mostre erau in aceeasi stare. Rezultatele, monitorizate pe tot parcursul experimentului, au fost intotdeauna la fel, neobservandu-se vreo diferenta intre calitatea oualor tinute la frigider si cele tinute la temperatura camerei.
"Nu exista niciun avantaj in a pastra ouale la frigider sau a le pastra la temperatura camerei", a declarat Jay Tolley, manager al Laboratoarelor de Testare Alimentara din Marea Britanie.
Majoritatea oamenilor pastreaza ouale in frigider. Un experiment realizat de cercetatorii britanici ne arata insa ca punerea oualor pe raft, la rece, este o pierdere de timp si de spatiu.
In Europa, exista chiar o dezbatere in ceea ce priveste locul potrivit de a pastra ouale. Unii oameni sustin ca ele tin mai mult daca sunt depozitate la o temperatura scazuta iar altii declara contrariul, si anume ca ouale puse mai mult de doua ore la rece isi pierd proprietatile.
Potrivit unui experiment realizat de Laboratoarele de Testare Alimentara