-AA+A
La Schitul Pocrov s-au descoperit, în biserică, osemintele unui cuvios Mesagerul de BN Mesagerul de BN Mesagerul de BNRecent, la schitul Pocrov, ctitorit de Sfântul Pahomie de la Gledin, s-au descoperit osemintele unui cuvios, în timpul lucrărilor de schimbare a pardoselii. După ce s-au scos podelele vechi, egumenul schitului, părintele Ambrozie Ghinescu, împreună cu ceilalţi călugări care se aflau în biserică, au simţit un miros plăcut. Cum nu exista nicio sursă care să emane mireasmă de mir sau tămâie, aceştia s-au apucat de săpat şi au descoperit, în pronaosul bisericii, osemintele unui cuvios, care erau îngălbenite şi emanau un miros plăcut. Părintele Ambrozie l-a anunţat despre minune pe stareţul Mănăstirii Neamţ, părintele arhimandrit Benedict Sauciuc, care, la rândul său, a trimis vestea mai departe, la mitropolie.
Urmează să se constituiască o comisie, care să studieze osemintele şi în final să dea un verdict în ceea ce priveşte persoana căreia îi aparţin. Până la aflarea constatărilor, stareţul Mănăstirii Neamţ - la fel ca egumenul Schitului Pocrov, şi ca de altfel toţi preoţii şi călugării care au trecut în aceste zile pe acolo - crede că osemintele ar putea aparţine Sfântului Pahomie de la Gledin.
Ce spune egumenul Schitului Pocrov, părintele Ambrozie Ghinescu: „Pe 9 septembrie, după Sfânta Liturghie, am început să lucrăm la pardoseala bisericii, pentru că era degradată şi trebuia înlocuită. În momentul în care am scos jumătate din podele, s-a simţit un miros ca de tămâie, un miros discret de tămâie. Atunci, împreună cu părinţii, am simţit nevoia să căutăm de unde vine acel miros plăcut şi să săpăm. Am început să săpăm din partea stângă a pronaosului, unde am crezut că putea fi îngropat cineva în biserică. Şi am aflat osemintele unui cuvios. După care am săpat şi în partea dreaptă, cu gândul că ar mai fi cineva îngropat. Dar s-a