Din dorinţa de a-şi pune cât mai repede în aplicare planul ce vizează sterilizarea câinilor din curţile buzoienilor, responsabilii Primăriei Buzău uită amănunte esenţiale.
Dispoziţia transmisă către Poliţia Locală nu era însoţită de o listă a cabinetelor de medicină veterinară unde se pot face astfel de intervenţii, motiv pentru care solicitarea a fost returnată la Primărie. Tot poliţiştii locali trebuie să verifice, în perioada următoare, cum au respectat cei care au adoptat câini comunitari condiţiile din actul de adopţie. Conducerea Poliţiei Locale a municipiului Buzău aşteaptă, aşadar, de la cei abilitaţi, lista persoanelor fizice şi juridice în cauză pentru a se putea demara operaţiunea anunţată cu atâta aplomb de autorităţile locale nu mai târziu de săptămâna trecută, în urma unei întâlniri organizată de municipalitate cu reprezentanţii mai multor instituţii, pentru a actualiza planul de măsuri pentru gestionarea unei probleme ce se dovedeşte de ani buni aproape imposibil de gestionat, cu atât mai puţin de rezolvat.
După ce reprezentanţii Primăriei se vor dumiri ce documente trebuie să pună la dispoziţia poliţiştilor locali, aceştia din urmă trebuie să ia la pas municipiul, să bată la poarta fiecăruia dintre deţinătorii celor 6.000 de câini, cât spun oficialii primăriei că ar fi numai în curţile buzoienilor, să-i înştiinţeze pe deţinători că au obigaţia să-şi sterilizeze patrupedele pentru a nu mai alimenta strada cu „căţei”, apoi, după şase luni, să verifice dacă cetăţenii s-au conformat. Rămâne de văzut totuşi cum va reuşi poliţistul local să-i oblige pe cei care nici măcar propriii copii nu şi-i duc la medic să-şi sterilizeze câinii pe care îi cresc prin curţile fără garduri (nr. Aleea Grădinilor din Simileasca).
În schimb, nimeni nu face referire la câinii fără stăpân care-şi fac veacul pe domeniul public. Primăria Buzău îi cons