Odata cu lansarea iPhone 5S a crescut simtitor si numarul produselor Apple contrafacute.
Pentru a evita astfel de situatii neplacute, clientii ar trebui sa verifice de doua ori inainte de a achizitiona un produs, cu atat mai mult cu cat marfa contrafacuta a facut deja victime in China dupa ce telefoane au explodat in timpul utilizarii sau au electrocutat mortal posesorii.
Atunci cand cumperi un produs de pe Internet exista riscul sa cumperi "o chinezarie" contrafacuta, avertizeaza site-ul Counterfeit Report.
Clientii Apple sunt avertizati ca o cutie poate parea autentica, dar asta nu inseamna ca are in interior un produs original. In cazul marfii contrafacute, detaliile fac diferenta. Cine nu vrea sa fie pacalit, pentru a depista eventuale inselatorii, trebuie sa urmareasca particularitati ale ambalajului si ale produsului in sine. De exemplu, modul in care se deschide cutia in care este livrat un telefon Apple este diferit fata de modul in care se deschide ambalajul unui iPhone contrafacut.
Telefoanele autentice au un cod de serie imprimat pe carcasa. Acest cod poate fi introdus pe site-ul Apple pentru a confirma autenticitatea telefonului. Orice cumparator de iPhone ar trebui sa caute pe cutie stampila pe care scrie "Desinged by Apple in California". Frecvent, telefonul Apple este mai subtire decat modelele contrafacute, dar cantareste mai mult.
Totusi, cea mai sigura varianta de a cumpara un produs original este ca fiecare client sa se adreseze reprezentantilor oficiali sau comerciantilor autorizati.
Odata cu lansarea iPhone 5S a crescut simtitor si numarul produselor Apple contrafacute.
Pentru a evita astfel de situatii neplacute, clientii ar trebui sa verifice de doua ori inainte de a achizitiona un produs, cu atat mai mult cu cat marfa contrafacuta a facut deja