Deşi este plină de vitamine şi minerale, sfecla roşie nu se numără printre alimentele consumate în mod frecvent. Află care sunt cele mai importante efecte pozitive pe care le are sfecla roşie asupra sănătăţii. Anemie
Se recomandă consumul zilnic al sfeclei în stare crudă, fiartă sau murată. De 2-3 ori pe zi, se mănâncă 200 g de salată din sfeclă, morcovi și ridichie neagră crude, date prin răzătoare, amestecate cu suc de lămâie și puțin ulei de măsline. Constipație şi hemoroizi
Se pun la fiert cinci l de apă, și când da în clocot se adaugă 500-700 g de sfeclă tocată și se ia de pe foc. Se infuzează trei ore, apoi se strecoară. Se amestecă cu 150 g de zahăr și o linguriță de drojdie uscată și se pune într-un loc cald, pentru 24 de ore. După stoarcerea lichidului, din sfeclă rămasă se modelează biluțe și se păstrează în frigider sau în congelator. Dimineața, pe nemâncate, se beau 300 ml de suc fermentat de sfeclă. Colesterol mare
Trei litri de apa rece se toarnă peste 1 kg de sfeclă tăiată mărunt. Se adaugă 6-8 crenguțe de urzică sau 2-3 frunze de hrean. Urzica se schimbă zilnic pentu o eficacitate mai mare. Componentele se pun în cămară, într-un borcan. Se bea câte un pahar, de trei ori pe zi. Răceală
Se amestecă 300 g suc de sfeclă, 200 g suc de roșii, cu sucul de la o lămâie, 5 linguri suc de ceapă, 4 crenguțe de mentă, sare, zahăr și piper negru măcinat. După 2 ore, se scoate mentă și se beau câte 50 ml suc cu înghițituri mici, între mesele principale. Hipertensiune
Se amestecă în părți egale suc de sfeclă cu miere de albine și se beau câte 2 linguri de trei ori pe zi. În loc de miere, puteți să-l amestecați cu suc de păducel.