Presupusul autor al atacului de la Washington, care a ucis 12 persoane luni într-o clădire a Marinei americane, lucra ca informatician pentru un subcontractant al Hewlett-Packard, au declarat responsabilii societăţii. În semn de respect faţă de victimele atacului, preşedintele Barack Obama a dat ordinul de a coborî drapelul american în bernă până vineri seară.
Aaron Alexis, care a servit în Marină între 2007 şi 2011, lucra pentru The Ecperts, "o societate subcontractantă a HP (Hewlett-Packard) Enterprise Services, care se ocupa de actualizarea" reţelei de intranet a US Navy şi a Marinei, a explicat Michael Thacker, purtător de cuvânt al HP, într-un e-mail.
Societatea, cu sediul în California, a declarat că este "profund întristată" de atacul care s-a produs luni într-o clădire de birouri a Marinei americane şi în care 13 persoane, printre care Aaron Alexis, au fost ucise.
"HP cooperează pe deplin cu forţele de ordine", a subliniat Thacker.
În decursul celor patru ani de serviciu militar, Aaron Alexis a avut "o serie de incidente legate de comportamentul său". a declarat pentru AFP un responsabil militar aflat sub anonimat.
Steagul american, coborât în bernă până vineri
Preşedintele Barack Obama a dat ordinul de a coborî drapelul american în bernă până vineri seară în semn de respect pentru victimele atacului de la Washington, a anunţat luni Casa Albă, citată de AFP.
"În semn de respect pentru victimele actelor de violenţă comise (luni) la Washington (...) ordon ca drapelul american să fie coborât în bernă la Casa Albă şi toate clădirile şi terenurile publice", a precizat Obama într-un decret difuzat în cursul serii după atacul care s-a soldat cu 13 morţi, printre care şi presupusul autor.
Decretul, care arată că drapelul va fi coborât în bernă până vineri seară, se referă şi la clădirile Marinei şi steagurile postu