PONT. Pentru a oferi organismului necesarul de calciu care să-i asigure buna funcţionare, trebuie să mâncaţi legume verzi (spanac, varză, fasole păstăi). Indiferent dacă le consumaţi crude sau fierte, legumele, au acelaşi efect pentru organism. Pentru mai mult gust, puteţi adăuga peste ele şi usturoi, care ajută şi la circulaţia sângelui. La fel de benefic este să adăugaţi în salate mărar şi pătrunjel. Un organism sănătos, adult, are nevoie în fiecare zi de 1.000 mg de calciu. De asemenea, trebuie să vă feriţi de excese în ceea ce priveşte fumatul, consumul de alcool şi de mâncăruri foarte bogate în proteine şi grăsimi, pentru că acestea distrug calciul din corp. Laptele de soia constituie o sursă de calciu, o singură cană conţinând 200 mg de calciu.
PONT. Pentru a oferi organismului necesarul de calciu care să-i asigure buna funcţionare, trebuie să mâncaţi legume verzi (spanac, varză, fasole păstăi). Indiferent dacă le consumaţi crude sau fierte, legumele, au acelaşi efect pentru organism. Pentru mai mult gust, puteţi adăuga peste ele şi usturoi, care ajută şi la circulaţia sângelui. La fel de benefic este să adăugaţi în salate mărar şi pătrunjel. Un organism sănătos, adult, are nevoie în fiecare zi de 1.000 mg de calciu. De asemenea, trebuie să vă feriţi de excese în ceea ce priveşte fumatul, consumul de alcool şi de mâncăruri foarte bogate în proteine şi grăsimi, pentru că acestea distrug calciul din corp. Laptele de soia constituie o sursă de calciu, o singură cană conţinând 200 mg de calciu.