Ce nu ştiaţi despre cartofi: că sunt cultivaţi în peste 120 de ţări și sunt consumaţi zilnic de peste un miliard de oameni.
Ingrediente:
5-6 cartofi
4-5 linguri de ulei
4-5 căţei de usturoi
câteva crenguţe de rozmarin.
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă, se spală, se taie cuburi sau felii mai mari. Se pun la fier în apă care deja clocoteşt, timp de 15 minute, apoi se scurg.
Separat, incingi uleiul şi adaugi câteva crenguţe de rozmarin şi 4-5 căţei de usturoi feliaţi. Laşi un minut pe foc mic, să se aromeze bine uleiul cu rozmarinul şi usturoiul.
Pui cartofii în tava tapetată cu hârtie de copt, picuri uleiul aromat peste ei, presari deasupra vreo 3 linguri de malai şi sare şi îi amesteci bine, astfel încât să se distribuie uniform mălaiul şi uleiul aromat.
Se bagă tava la cuptor la foc mediu, timp de 30-40 de minute, să se rumenească frumos cartofii, întorcându-i de câteva ori.
Ce nu ştiaţi despre cartofi: că sunt cultivaţi în peste 120 de ţări și sunt consumaţi zilnic de peste un miliard de oameni.
Ingrediente:
5-6 cartofi
4-5 linguri de ulei
4-5 căţei de usturoi
câteva crenguţe de rozmarin.
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă, se spală, se taie cuburi sau felii mai mari. Se pun la fier în apă care deja clocoteşt, timp de 15 minute, apoi se scurg.
Separat, incingi uleiul şi adaugi câteva crenguţe de rozmarin şi 4-5 căţei de usturoi feliaţi. Laşi un minut pe foc mic, să se aromeze bine uleiul cu rozmarinul şi usturoiul.
Pui cartofii în tava tapetată cu hârtie de copt, picuri uleiul aromat peste ei, presari deasupra vreo 3 linguri de malai şi sare şi îi amesteci bine, astfel încât să se distribuie uniform mălaiul şi uleiul aromat.
Se bagă tava la cuptor la foc mediu, timp de 30-40 de minute, să se rumenească frumos cartofii, întorcându-i de câtev