Au început toţi să fie antisistem. Antonescu e împotriva exploatării, dar n-are nimic să-i transmită lui Daniel Barbu. Ponta rămîne proexploatare, mai ales că asta pare să-i rezolve încă o problemă dintr-un foc: să scape de alianţa cu un partid care, altfel, îi va aduce la explozie pe soldaţii cuminţi pesedişti. Băsescu îi vrea pe toţi: şi pe mineri. şi pe protestatari, el se aliază cu toată lumea, e “neutru”.
O acuzaţie gravă e spusă de aceşti luptători anti-sistem care de fapt sînt în vîrful lui: politicieni diverşi au fost cumpăraţi de RMGC. AU zis-o şi Ponta şi Băsescu. Fără probe. În actul adiţional 47/1999 de la licenţa de exploatare (făcut public de rise project) vedem nu doar semnătura fostului preşedinte ANRM care dup-aia a intrat în business cu Frank Timis, Mihail Ianas. Asta e doar la vedere. În acest act statul cerea bani pentur perfectionare a unor speciliasti de-ai săi. Am mai văzut şi în cazul Bechtel oameni care întîi au negociat şi apoi s-au angajat la firma cu pricina. Însă luăm prea uşor “colaborările” RMGC-guvern, aşa cum mulţi ziarişti şi blogări spun că e “doar marketing” cînd bagă excursii sau bani în buzunar. Am cerut lista experţilor care au făcut cursuri pe banii RMGC. Din păcate, am experienţe anterioare că departamentul de presă al Guvernului se mişcă foarte greu.
Sfaturi pentru Vintilă Mihăilescu
Îmi permit cîteva sfaturi amicale pentru profesorul Vintilă Mihăilescu. Domnia sa scrie un articol despre Roşia Montană. Şi domnia sa face repede distincţia întru curăţenia pieţei dintre anti-corporatism şi anti-capitalism, o obsesie pentru mulţi observatori ai manifestaţiilor.
Nu doar licitaţii trucate, nu doar corupţie, ci o lege pe faţă, care consfinţeşte interesele unei corporaţii – interese care, pentru că veni vorba, par să fie ceva mai mari decît cele cîteva vagoane de aur invocate şi despre care nu ştim, de