Toamna, dar şi noul an şcolar, au venit cu nervi pentru şoferi. În fiecare zi, dimineaţa şi la prânz, intersecţiile din preajma şcolilor se blochează, iar şoferii aşteaptă zeci de minute pe o singură arteră de circulaţie. Asta în ciuda numărului mare de poliţişti mobilizaţi în stradă în această perioadă.
Pe strada Avram Iancu din Cluj Napoca, de exemplu, astăzi, în jurul prânzului, şoferii îşi rodeau unghiile de nervi. Unii pentru că nu au găsit locuri de parcare, alţii pentru că au stat în coloană minute în şir, fără să înainteze. Vezi ce spun câţiva dintre şoferi, în materialul video
Deoarece autorităţile nu au găsit soluţii pentru fluidizarea traficului, specialiştii le recomandă celor aflaţi la volan să apeleze la ...răbdare. Emil Rusu e profesor de legislaţie rutieră şi le recomandă şoferilor să fie foarte atenţi şi să reducă viteza. "Şi să se aştepte ca din stânga, din dreapta poate să apară un copil, pentru că fiecare se grăbeşte acasă, sunt aşteptaţi de părinţi", adaugă el.
Celebrul pilot clujean de raliuri Bogdan Marişca le recomandă şi el prudenţă şoferilor, în special în zona şcolilor. "Traficul pe care îl vedeţi în zona instituţiilor de învăţământ nu se întâmplă doar în România, e normal, când ies copiii de la şcoală vin părinţii să îi recupereze", spune el. "Toţi cei care tranzitează aceste zone trebuie să aibă mare atenţie, pe lângă faptul că trebuie să reducem mult viteza - un copil oricât de mult îi spui "nu traversa", înţelege până la un punct, pentru el pericolul este să nu cadă, el nu înţelege cât de mult rău poate să îi facă o maşină".
Situaţia este identică în fiecare an, iar poliţiştii rutieri ştiu deja că la jumătatea lunii septembrie pe şoselele Clujului este haos. Aşa că s-au postat în intersecţii şi s-au pus pe aplicat amenzi.
"Am suplimentat numărul de echipaje, suntem prezenţi în trafic mai ales la orele de v