Nepotul lui Alexandru Vişinescu a declarat, la ieşirea de la Parchetul instanţei supreme, că este posibil ca acesta să nu fi dat declaraţii în dosarul în care este cercetat pentru genocid, întrucât are dificultăţi de vorbire, după ce, în decembrie, a suferit un atac cerebral.
Bărbatul, care l-a însoţit pe Alexandru Vişinescu la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a spus, că în decembrie 2013 Vişinescu a suferit un atac cerebal şi de atunci a rămas cu dificultăţi de vorbire, fiind posibil ca acesta să nu fi putut răspunde la întrebări.
Întrebat concret dacă Vişinescu a dat o declaraţie marţi, în faţa anchetatorilor, nepotul acestuia a spus că nu poate răspunde precis, dat fiind faptul că nu a fost în aceeaşi încăpere cu acesta când a discutat cu procurorii.
Alexandru Vişinescu nu a răspuns niciunei întrebări puse de jurnaliştii care l-au aşteptat la ieşirea de la Parchetul instanţei supreme.
Torţionarul Alexandru Vişinescu a venit, marţi, la Parchetul instanţei supreme pentru a da declaraţii în dosarul în care este cercetat pentru genocid, fiind acuzat că, în perioada în care a condus Penitenciarul Râmnicu Sărat, i-a supus pe deţinuţii politici la rele tratamente şi bătăi.
Vişinescu a fost chemat la Parchet pentru a da declaraţii, după ce în 3 septembrie i-a fost adusă la cunoştinţă învinuirea. Acesta le-a cerut atunci procurorilor un termen pentru pregătirea apărării.
Parchetul instanţei supreme anunţa, în 3 septembrie, că Alexandru Vişinescu este urmărit penal pentru genocid, întrucât în perioada 1956-1963, când a condus Penitenciarul Râmnicu Sărat, i-a supus pe deţinuţii politici la rele tratamente, bătăi şi alte violenţe, i-a lipsit de hrană, medicamente şi asistenţă medicală.
Potrivit procurorilor, în perioada 1956-1963, Alexandru Vişinescu, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, "a s