O lege impusă de Uniunea Europeană de la 1 ianuarie 2014, destul de interesantă şi de prost primită de unii mici producători de lapte români, spune că producătorii înregistraţi care pot să-şi desfăşoare activitatea de valorificare a produsului vor trebui să-şi dubleze eforturile de autocontrol şi să îşi efectueze analize de laborator care să certifice calitatea produsului, proprietăţile fizico-chimice şi prezenţa unui număr foarte mic de NTG (nr. total de germeni), sub limita admisă de normele sanitare.
„Aceste reglementări sunt impuse de Comisia Europeană şi devin obligatorii pentru toţi producătorii de lapte de la 1 ianuarie 2014. Chiar şi micii producători care au în exploatare minim 5 vaci intră obligatoriu pe acest program. Medicii sanitar-veterinari vor avea obligaţia să supravegheze şi să mo-nitorizeze îndeaproape acest aspect, ideea generală a Comisiei Europene fiind ca acest important produs, laptele, să ajungă pe masa cetăţenilor români şi europeni în deplină siguranţă”, ne-a declarat medicul Octavian Popescu, şeful CVSCA Petroşani. Conform declaraţiilor celor din Ministerul Sănătăţii, aceste prevederi sunt binevenite în România, laptele necontrolat fiind „una din sursele care duc la formarea TBC-ului la om”. După cum se ştie, ţara noastră se află în top 3 european la capitolul TBC.
O lege impusă de Uniunea Europeană de la 1 ianuarie 2014, destul de interesantă şi de prost primită de unii mici producători de lapte români, spune că producătorii înregistraţi care pot să-şi desfăşoare activitatea de valorificare a produsului vor trebui să-şi dubleze eforturile de autocontrol şi să îşi efectueze analize de laborator care să certifice calitatea produsului, proprietăţile fizico-chimice şi prezenţa unui număr foarte mic de NTG (nr. total de germeni), sub limita admisă de normele sanitare.
„Aceste reglementări sunt impuse de Comisi