Blocarea posturilor din administraţia publică locală a făcut ca numărul angajaţilor din Primăria Ion Creangă să ajungă la 17, dintr-un necesar de 33.
Deşi primarii au cerut Guvernului, în repetate rânduri, deblocarea posturilor, administraţiile publice locale se confruntă, în continuare, cu o lipsă mare de personal şi cu imposibilitatea de a angaja. “Două salariate, contabila şi inspectorul de la taxe şi impozite, şi-au găsit, anul trecut, locuri de muncă în Italia, pentru că la Primăria Ion Creangă primeau pentru munca prestată un salariu net lunar de aproximativ 650 – 700 de lei. De atunci, nu s-a mai putut organiza concurs pentru aceste posturi, deoarece legislaţia este foarte confuză. Ordonanţa de urgenţă nr. 66/2010 stabilea faptul că posturile unice erau blocate. Conform ordonanţei de urgenţă nr. 77/2013, orice post care rămâne vacant, cu excepţia celor unice, va fi desfiinţat, până la numărul maxim de angajaţi. Practic, ne străduim să ne menţinem oamenii în sistem. În prezent, funcţionăm numai cu 17 angajaţi, din care trei sunt paznici”, a precizat inginer Petrică Prichici, primarul comunei Ion Creangă.
Activitatea celor două angajate a fost preluată de alţi salariaţi, dar această povară devine descurajantă pentru aceştia. În aceste condiţii, autorităţile locale se aşteaptă ca şi alţi salariaţi să renunţe să mai lucreze în sistemul bugetar.
Blocarea posturilor din administraţia publică locală a făcut ca numărul angajaţilor din Primăria Ion Creangă să ajungă la 17, dintr-un necesar de 33.
Deşi primarii au cerut Guvernului, în repetate rânduri, deblocarea posturilor, administraţiile publice locale se confruntă, în continuare, cu o lipsă mare de personal şi cu imposibilitatea de a angaja. “Două salariate, contabila şi inspectorul de la taxe şi impozite, şi-au găsit, anul trecut, locuri de muncă în Italia, pentru că la Primăria Ion Creangă