Emoţiile de la începerea unui nou an şcolar au fost împărtăşite anul acesta, de către primarul Sucevei, Ion Lungu, cu elevii, părinţii şi profesorii din zece instituţii de învăţământ, situate în toate cartierele municipiului.
Şeful municipalităţii sucevene a ţinut să fie prezent, pentru al zecelea an consecutiv, la festivitatea de deschidere de an a zece dintre şcolile şi liceele care, în ciuda crizei financiare, au beneficiat de importante fonduri de la bugetul local, pentru lucrări de reparaţii şi investiţii.
Trei şcoli în care merg copiii din trei cartiere
Turul de forţă al edilului sucevean a început la ora 08.00, la deschiderea de an la Şcoala Gimnazială Nr. 8, din cartierul George Enescu, care a împlinit 36 de ani de existenţă, în ultimii zece ani acolo fiind făcute investiţii serioase de la bugetul local, pentru extinderea şi dotarea spaţiilor educaţionale, dar şi pentru sporirea confortului elevilor şi profesorilor.
La fel ca în fiecare an, curtea interioară a Şcolii Nr. 9 „Ion Creangă”, din cartierul Obcini, s-a dovedit neîncăpătoare pentru numărul foarte mare de elevi şi părinţi prezenţi la deschiderea de an şcolar. Cu emoţii, dar şi cu încântare, cei care urmau să păşească pentru prima oară într-o sală de clasă, dar şi cei care au revenit în mijlocul colegilor s-au aliniat în careu, cu braţele încărcate cu buchete de flori. Alături de ei se aflau părinţii, care retrăiau emoţiile din copilărie, dar şi emoţii noi, pentru copiii care acum au început o nouă etapă a vieţii lor, extrem de importantă, care le poate influenţa întreaga existenţă.
Tocmai de aceea, primarul Ion Lungu a ţinut să le ureze „Bun venit!” celor din clasa pregătitoare şi bobocilor, dar s-a adresat şi părinţilor, cărora le-a transmis: „Pentru a avea performanţă, este nevoie de o colaborare perfectă între familie şi şcoală. Cea mai bună investiţie a părinţ