Piaţa de medicamente a atins 2,6 mld. euro anul trecut, cu 700 de milioane de euro mai mult comparativ cu 2008, anul în care criza financiară a început să-şi facă simţită prezenţa.
Este unul dintre puţinele domenii din economie care au continuat să se dezvolte în contrast cu ceea ce se întâmpla la nivel economic general.
Aproximativ 60% din piaţă este subvenţionată de stat prin medicamentele compensate, iar creşterea din ultimii ani a venit în principal din sumele mai mari pe care statul le acordă pentru pastile.
Care va fi tendinţa pe piaţa de medicamente? Va continua creşterea? Care sunt factorii şi ce companii vor avea cel mai mult de câştigat în următorii ani? Ce medicamente mai produce România şi în de fabrici?
Toate aceste subiecte dar şi altele vor fi dezbătute în cadrul celei de a doua ediţii a ZF Pharma Summit 2013, un eveniment care îşi propune să aducă în acelaşi loc, timp de două zile, autorităţile şi cei mai mari jucători din domeniul sănătăţii.
Manageri care gestionează vânzări de medicamente de sute de milioane de euro şi oameni de afaceri care au investit milioane în deschiderea de spitale şi clinici private vor sta la aceeaşi masă cu factorii de decizie din domeniu pentru o dezbatere cu privire la dezvoltarea businessurilor, într-o perioadă în care se încearcă reformarea celui mai sensibil domeniu din economie.
Pentru mai multe detalii vizitaţi site-ul conferinţei http://evenimente.zf.ro/eveniment-zf-pharma-summit13
Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.09.2013
Piaţa de medicamente a atins 2,6 mld. euro anul trecut, cu 700 de milioane de euro mai mult comparativ cu 2008, anul în care criza financiară a început să-şi facă simţită prezenţa.
Este unul dintre puţinele domenii din economie care au continuat să se dezvolte în contrast cu ceea ce se