Samsung în parteneriat cu Ministerul Educaţiei lansează proiectul Smart Classroom. Prima oprire pentru o astfel de clasă este la Şcoala Comercială Superioară „Nicoale Kretzulescu“. Compania a venit cu 31 de tablete şi cu o platformă online implementată de ReadForward.
Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a încheiat un parteneriat cu Samsung România pentru a lansa programul educaţional Smart Classroom la „Nicolae Kretzulescu” din Bucureşti. Elevii claselor a 11-a şi a 12-a vor beneficia de clasă, în această primă etapă, iar acest proiect presupune că ei au acces la o platformă interactivă şi conectată la Internet prin care pot interacţiona unii cu alţii şi pot parcurge un anumit curs.
MEN şi Samsung au încheiat acest parteneriat în luna iunie, iar costul total este de 100.000 de euro. Obiectivul parteneriatului îl reprezintă familiarizarea elevilor şi a profesorilor cu soluţii de învăţare performante. „Smart Classroom“ este primul pas, iar la finalizarea acestuia au contribuit alte două nume: Junior Achievement România, o organizaţie non-profit fondată în 1993, şi ReadForward, compania care a digitalizat manualul creat de JAR.
„Asistăm la o schimbare fundamentală a filosofiei claselor în care elevii interacţionează şi primesc feedback în timp real“, a apreciat Remus Pricopie, Ministrul Educaţiei Naţionale, acest proiect. Din discuţiile pe care le-am purtat cu elevii de la „Nicolae Kretzulescu“ şi cu profesoara Mariana Dinică acest proiect este primit cu un real optimism. Cel mai mare beneficiu pe care îl văd părţile implicate este comunicarea mai mare care se poate stabili între elevi şi profesori, dar şi eficientizarea procesului de învăţare.
„Profesorii şi elevii vor colabora mai mult şi faptul că poţi să foloseşti platforma din diverse alte locuri, nu eşti legat de un singur dispozitiv. Ei au acolo conţinutul, iar tu, ca profesor, poţi inter