Fostul comandant al închisorii comuniste de la Râmnicu Sărat a fost audiat, marţi, pentru a doua oară de procurorii Parchetului General. Torţionarul Alexandru Vişinescu este urmărit penal de Parchetul General pentru genocid. Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICMER) a depus, în 30 iunie, o plângere penală pe numele acestuia în care este acuzat de omor deosebit de grav. Printre victimele care i se impută lui Vişinescu este şi fostul lider ţărănist Ion Mihalache care a decedat la Râmnicu Sărat în urma torturilor aplicate de fostul comandat.
UPDATE 13:00 Nepotul lui Alexandru Vişinescu a declarat, la ieşirea de la Parchetul instanţei supreme, că este posibil ca acesta să nu fi dat declaraţii în dosarul în care este cercetat pentru genocid, întrucât are dificultăţi de vorbire, după ce, în decembrie, a suferit un atac cerebral, informează Mediafax. Bărbatul, care l-a însoţit pe Alexandru Vişinescu la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a spus, că în decembrie 2013 Vişinescu a suferit un atac cerebal şi de atunci a rămas cu dificultăţi de vorbire, fiind posibil ca acesta să nu fi putut răspunde la întrebări.
UPDATE 10:00 Alexandru Vişinescu a ajuns la Parchetul General pentru a se prezenta la audieri. Însoţit de avocaţi, fostul comandant al închisorii de la Râmnicu Sărat a refuzat să facă declaraţii.
Pe 3 septembrie, Vişinescu a fost audiat de Parchetul General şi i s-a adus la cunoştinţă faptul că a început urmărirea penală împotriva sa. Pe 10 septembrie procurorii au programat o nouă audiere a lui Vişinescu, dar acesta s-a internat subit într-un spital.
Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au început urmărirea penală a lui Alexandru Vişinescu pentru genocid, "constând în aceea că în perioada 1956-1963, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a sup