Abia după ce şi-au îngropat morţii şi au mai reuşit să îşi facă câte ceva prin casele pline de nămol au început rând pe rând să îşi caute şi de sănătate. În ultimele zile la camerele de gardă ale Spitalului de Urgenţă Galaţi au ajuns mai multe persoane din zonele grav afectate de inundaţi, care fie aveau traumatisme căpătate în timp ce luptau cu viitura, fie au suferit atacuri de panică.
La camera de gardă a Spitalului de Urgenţă Galaţi a ajuns azi dimineaţă şi familia Pâslaru, părinţii fetiţei omorâte de viitură în localitatea Cudalbi. ”Am o durere la coaste. Nu ştiu dacă e rupt ceva, dar mă doare de atunci de când m-am ţinut de un copac, când mă luptam cu apa. Am avut înmormântare şi altele pe cap, aşa că nu de mine mi-a păsat”, spunea încă marcat de suferinţe Grigore Pâslaru.
Soţia lui, Ecaterina, are şi ea echimoze pe picioare şi face infecţii. ”Tot atunci când mă luptam cu apa am păţit şi eu asta. Mi s-a şi umflat piciorul, dar de abia acum am ajuns la spital. Nu de mine mi-a păsat. Nu vrem să ne interneze, că noi trebuie să ajungem la cimitir, la fată, în fiecare zi”, a declarat şi Ecaterina Pâslaru.
De la Costache Negri la Spitalul de Urgenţă Galaţi a ajuns şi Elena Radu cu băiatul ei. Tânărul are o problemă de sănătate şi a căzut rău în nămolul de după viitură. ”Am încercat eu să îl ţin, dar apa era mare la fel şi nămolul şi a căzut. Acum medicii mi-au zis să îl internez, că îl vor opera. Vai de capul nostru că noi nu mai avem nici casă, nimic. Numai asta ne trebuia”, se plângea Elena Radu.
Medicii gălăţeni spun că în ultima perioadă la camerele de gardă ale spitalului vin în continuu persoane din zonele sinistrate. ”Au suferinţe dintre cele mai diverse. Au atacuri de panică, probleme cu tensuiunea, deoarece nu şi-au mai luat medicamentele, dar au şi afecţiuni traumatice după ce u fost loviţi de diverse obiecte în z