De curând, celebrul bucătar englez Jamie Oliver a pus pe jar breasla chef-ilor din Marea Britanie după ce a declarat pentru "The Huffington Post": "Dacă Marea Britanie n-ar avea imigranţi, aş închide mâine toate restaurantele. Englezii, de felul lor, sunt leneşi, nu mă pot baza pe ei". "ring" a stat de vorbă cu doi bucătari români care trăiesc unul în Oxford, celălalt, în Dublin, Irlanda, despre interviul celui mai bogat chef din lume.
În contextul în care, în Marea Britanie, românii şi bulgarii nu sunt priviţi cu ochi buni, opinia tranşantă a unuia dintre cei mai cunoscuţi bucătari din lume a creat o amplă dezbatere. "Când aveam 20 de ani, lucram, în medie, undeva între 80 şi 100 de ore pe săptămână. Astăzi, Uniunea Europeană a reglementat piaţa muncii la 48 de ore, ceea ce înseamnă jumătate din cât eram obişnuit să muncesc. Iar ei (n.r. - tinerii din ziua de astăzi) se plâng că se spetesc! Dacă Marea Britanie n-ar avea imigranţi, aş închide mâine toate restaurantele. Englezii, de felul lor, sunt leneşi, nu mă pot baza pe ei", a declarat Jamie Oliver, reuşind să îşi pună în cap multă lume bună.
"Toate departamentele sunt conduse de manageri români"
Claudio Costea, headchef la Oxford Thames Four Pillars Hotel, conduce o echipă de 12 chefi, dintre care opt sunt români. "Souscheful e indian, încă trei sunt din Lituania şi restul, români. Eu am făcut echipa, au venit şi britanici, dar... nu sunt serioşi. Jamie Oliver are 100% dreptate. Oxford Thames Four Pillars conţine şase hoteluri. Eu sunt singurul headchef român, restul sunt englezi, dar la noi în hotel toate departamentele sunt conduse de manageri români. Nu comentează nimeni pentru că nu sunt motive, treaba merge foarte bine", ne-a spus Claudio. Întrebat dacă a simţit ostilitate din partea britanicilor, chef-ul ne-a răspuns: "Da, există, dar tot ei