Cu toţii am auzit de beneficiile pe care anumite fructe şi legume (morcovul, avocato şi cele colorate, în general) le au pentru ten, dar nu ştim mai nimic despre alimentele care fac rău pielii.
Sarea
Te-ai trezit vreodată cu ochii umflaţi? Prea multă sare face corpul să reţină apă, ceea ce duce la umflare. Din cauză că pielea din jurul ochilor este subţire, această zonă se umflă repede şi te face să blestemi punga de floricele pe care ai savurat-o la filmul din seara trecută. Efectele sării asupra organismului devin mai vizibile odată cu vârsta, notează „Huffington Post“.
Fructele de mare
Creveţii, racii, homarii (şi anumite verdeţuri, cum ar fi algele de mare sau spanacul), au un conţinut ridicat de iod, iar o dietă cu prea mult iod poate provoca acnee. Totuşi, acneea se bazează pe un consum de iod de durată, aşadar dacă mănânci fructe de mare într-o zi şi ai coşuri a doua zi, nu da vina pe creveţii de la cină. Recomandarea medicilor este ca oamenii care sunt predispuşi la acnee să nu consume prea multe fructe de mare într-o lună.
Laptele
Deşi efectele negative ale laptelui asupra tenului sunt destul de mici, produsele lactate contribuie la problemele pielii. Un studiu din 2005 a făcut legătura între consumul exagerat de lapte şi acneea. Un alt studiu făcut de italieni în 2012 a asociat consumul de lapte degresat şi apariţia coşurilor. În laptele degresat se regăsesc mai mulţi hormoni care nu pot fi absorbiţi de grăsimea din jur, fapt ce stimulează grupul de glande care produc secreţiile de uleiuri naturale ale tenului.
Mâncăruri cu un conţinut glicemic ridicat
Pâinea albă, pastele şi prăjiturile trebuie evitate dacă ne dorim un ten frumos. Alimentele cu un conţinut glicemic mare pot cauza o creştere rapidă a zahărului din sânge şi astfel favorizează apariţia acneei (pe