Cazul taximetristului ieșean care a răpit, bătut și sechestrat o farmacistă, zilele trecute, a scos la iveală hibele din sistem. În domeniul taximetriei persoanele violente și cu probleme comportamentale pot activa nestingherite, riscul la care este supusă populația fiind unul extrem de ridicat.
Singurul obstacol, minor de altfel, care mai oprește indivizii cu antecedente penale să lucreze în taximetrie, este cazierul judiciar. Avizul psihologic și cel al camerei taximetriștilor sunt deja o simplă formalitate.
Acceptarea în branșa taximetriștilor se face practic după o serie de cursuri de pregătire profesională, unde este necesar cazierul judiciar. După examen, candidatul are nevoie de fișa medicală și avizul psihologic. Ultimele, cum se știe, sunt o simplă formalitate, iar acest lucru poate fi observat de multe ori de cei care călătoresc cu acest mijloc de transport. Câți dintre călători nu s-au confruntat cu „ciudățeniile” anumitor taximetriști?
Ultimul hop de trecut este atestatul obținut de la Autoritatea Rutieră Română care, cel puțin la Iași, NU A RESPINS NICIO CERERE. Cu toate acestea, șefii ARR nu se consideră răspunzători de ceea ce se întâmplă după acordarea acestor documente unor persoane cu vădite manifestări antisociale. La fel de indolente sunt și firmele de taximetrie care angajează, fără prea multe verificări, astfel de șoferi. . Firmele de taximetrie filtrează candidaţii în funcţie de actele emise de celelalte instituţii care nu acordă prea multă atenție unor astfel de persoane.
Taximetristul Daniel Ioan Pichiu de la firma Lux Taxi a răpit, zilele trecute, o clientă, a bătut-o și a sechestrat-o, solicitând rudelor acesteia o recompensă în schimbul eliberării. După ce a fost capturat de polțiști, au ieșit la iveală și alte infracțiuni comise de acesta, printre care și tâlhăria comisă asupra unui coleg de