Cele cinci puteri din Consiliul de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite s-au despartit, marti noaptea, fara o rezolutie pentru Damasc, dupa si-au aratat divergentele de opinie cu privire la raspunderea regimului sirian in chestiunea utilizarii armelor chimice.
Statele Unite au criticat Rusia ca "inota impotriva curentului opiniei publice internationale si a faptelor" in problema atacului chimic din 21 august.
Washingtonul si Parisul sunt convinsei de vinovatia regimului sirian in masacrul chimic in timp de Moscova arata cu degetul spre opozitia siriana. Americanii si rusii au incheiat sambata un acord privind arsenalul chimic sirian, dar au deja opinii divergente privind represaliile impotriva Damascului, in caz ca nu isi resprecta obligatiile sale.
Cele trei aliati francezii, americanii si britanicii doresc sa recurga la forta, dar Rusia se opune.
Ambasadorii celor cinci membri permanenti ai Consiliului de Securitate - Statele Unite, Franta, Rusia, China, Marea Britanie - s-au intalnit, marti, fara a face vreun progres intr-o "atmosfera constructiva", a declarat un diplomat citat de AFP.
Secretarul General Ban Ki-moon a cerut celor cinci puteri sa faca dovada de "unitate" cand ambasadorii lor se intalnesc saptamana viitoare la New York.
Liderul Coalitiei nationale siriene, Ahmad Jarba a cerut marti Consiliului de Securitate al ONU sa interzica regimului de la Damasc sa foloseasca aviatia, rachete, artileria si armele chimice. Cele cinci puteri din Consiliul de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite s-au despartit, marti noaptea, fara o rezolutie pentru Damasc, dupa si-au aratat divergentele de opinie cu privire la raspunderea regimului sirian in chestiunea utilizarii armelor chimice.
Statele Unite au criticat Rusia ca "inota impotriva curentului opiniei publice internatio