Ediţia a III-a a Regatei Internaţionale Cupa Dobrogei s-a încheiat cu succes pe 15 septembrie la Eforie Nord. Vremea a ţinut cu unul dintre cel mai mediatizat eveniment, Regata Internaţională Cupa Dobrogei, care a beneficiat pe parcursul zilelor de un vânt bun pentru yachting, NW şi W, 2-3 Bft cu rafale de 4 Bft.
Rezultatul cooperări dintre Clubul Nautic Român şi Morski Club Balcik, la care s-au asociat anul acesta Statul Major al Forţelor Navale, Marina Eforie, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, Primăria Eforie, Municipiul Balchik şi Consiliul Judeţean Constantă, a fost onorat de toate cluburile bulgăre de yachting de la Balcic până în sud, la Pomorie. La startul competiţiei s-au aliniat 48 de veliere la clasele 420, Laser R, Laser 4.7, Cadet şi Optimist, având la bord 54 de sportivi.
Cele şase cluburi bulgăre s-au prezentat la Eforie cu echipaje de valoare şi cu bărci bune. În paranteză trebuie spus că bulgarii veniţi de peste graniţă şi de la distanţă apreciabilă au fost mai numeroşi decât românii, care veneau de la 15 km. Invitaţia a fost onorată şi de fraţii noştri basarabeni, Clubul de Yachting Albatros, din Chişinău. Nu acelaşi lucru l-au făcut cluburile romaneşti din Constantă recte Ştiinţă – Constanţa, iar sportivii cluburilor din Bucureşti , Sportul Studenţesc, Electrică Bucureşti şi Yacht Club Regal Român înscriindu-se individual. Sigur că scuze pot exista nenumărate şi faptul că o competiţie aşa de bine organizată nu a fost onorată tocmai de cluburi romaneşti o pot înţelege foarte greu.
Festivitatea de premiere a fost onorată de mari personalităţi de sorginte dobrogeană, campioni mondiali, campioni olimpici şi balcanici, mari performeri ai României, membri ai Comitetului olimpic şi Sportiv Român (COSR) precum Ion Draica (Campion European, Mondial şi Olimpic la lupte greco-romane), Dumitru Raducanu (Campio